event_notenovember 29, 2017 account_circleGnaget2 visibility680 chat_bubble0

Återställa efter strömavbrott

Efter en rad strömavbrott där jag kommit hem till flera felaktiga statusar i min Home Assistant installation med framför allt Philips Hue lampor. När man bryter strömmen till dem så slås de sedan på till 100% när strömmen kommer tillbaka.

Så har gjort en automation som körs vid varje start utav Home assistant som tittar på om larmet är av/på och baserat på det gör olika saker med lamporna. Den startar även min Homebridge installation som inte vill starta normalt vid en omstart.

Beroende på om vi är hemma eller inte körs 2 olika skript som stänger av/på olika grupper av lampor/brytare. Vill man utveckla den mer kan man även titta på om det är ljust/mörkt eller använda device tracker i stället för att avgöra hemma/borta
event_notenovember 20, 2017 account_circleJoakim Rydell visibility444 chat_bubble0

Notifiering vid höga sensorvärden

Ventilationsfläkten i huset där jag bor stannar flera gånger i veckan, vilket snabbt leder till dålig luft. Oftast upptäcker jag detta när jag kommer hem från jobbet, och ingen vill starta om fläkten utanför arbetstid. Jag använder denna automation för att få en notifiering till telefonen när fläkten misstänks ha stannat, vilket detekteras genom att luftfuktigheten i lägenheten överstiger ett gränsvärde.

Automationen kan lätt anpassas till andra sensorer och gränsvärden.
event_notenovember 18, 2017 account_circlehenlav visibility476 chat_bubble0

Countdown

Den här funktionen använder jag i Homey för att hålla min dashboard påslagen så länge min rörelsesensor känner av rörelse. Den går ju såklart att använda till belysning också!
event_notenovember 18, 2017 account_circlehenlav visibility431 chat_bubble0

Varannan vecka

Jag använder den här i Homey för att styra belysningen olika tider dom veckor mina barn är hos mig. Men det går ju såklart att använda till annat också. En påminnelse för sophämtningen kanske!?
event_notenovember 12, 2017 account_circleMaija Vilkina visibility684 chat_bubble0

Fungerande binary sensor för Sensative Strips mha template sensor

När man lägger till Sensative Strips i Home Assistant, visar den en mängd mystiska sensorer. Med hjälp av den här konfigurationen får man fram en binary sensor som visar status på dörrent korrekt, samt gömmer alla andra sensorer. Binary sensorn man kan sedan använda även i Homekit.
Klistra innehållet från den här filen i configuration.yaml och ersätt sensorns namn i raden som börjar med 'value_template' med namnet för din sensor (den som visar 22/23 i vanliga fall).
event_notenovember 11, 2017 account_circleJohan Sundberg visibility472 chat_bubble1

Golvvärme av/på trigger Tid och/eller Devices

Denna automation kollar vilka som är hemma och vilken tid på dygnet som gäller.

Först lägger jag till "consider_home: 300" under namn_tracker i configuration filen, eftersom Iphones tenderar till att skifta mellan borta och hemma. Nu räknar Hassio med att telefonen är hemma i minst 5 minuter efter den dykt upp som hemma

Skapar upp en gruppen med våra telefoner i groups.yaml