Använd IKEAs rörelsesensor med Home Assistant: Hitta porten för deCONZ Websockets server

  • deCONZ mjukvaran använder något som heter Websockets server för att publicera ett meddelande när status på en ansluten enhet ändras. Det betyder att, istället för att Home Assistant ska behöva fråga Conbee stickan t.ex. varje sekund om statusen på någon lampa eller sensor har uppdaterats, är det deCONZ som uppdaterar status på prylarna den ansvarar för bara när det behövs.
  • När du har igång deCONZ mjukvaran, är även Websockets servern igång utan att du behöver göra något. För att kunna kommunicera med den, behöver vi veta vilken port den använder.
  • För att ta reda på detta, välj GET i rullgardinsmenyn bredvid addressfältet i Postman och skriv följande address i adressfältet:
    192.168.0.17:80/api/homeassistant/config
    och tryck på ‘Send’.
  • Som svar kommer du få all information om hur din Conbee är konfigurerad. Det finns många intressanta saker där, men just nu ska du scrolla ner i textrutan tills du ser parametern "websocketport" med en siffra bredvid. Det är porten som deCONZ Websockets server använder för att publicera meddelanden. Skriv ner portnummret, vi kommer använda den snart.

Kommentarer