Miniguide: installera appar på Homey utan att använda Athom appstore

Vill du installera en app på Homey som du har hittat på Github eller utvecklat själv och som inte finns med på Athom appstore? Så här gör du.
Publicerad: oktober 28, 2017
touch_app Styrenhet
Homey
multiline_chart Svårighetsgrad
Inte så farligt
timer Tidsåtgång
15-20 minuter
format_list_bulleted Antal steg
4
trending_up Visningar
8264
chat_bubble_outline Kommentarer
22
star_outline Betyg
0 / 0

Vad handlar den här guiden om link

zoom_in
 • Athom appstore har många appar för Homey, och fler läggs till nästan varje dag. Ibland kan man dock behöva att installera en app som inte finns där – kanske en app som du har utvecklat själv eller en nyare version som inte finns i Athom appstore än.
 • Den här guiden visar hur du kan installera appar direkt på din Homey, utan att använda Athom appstore. Guiden är adapterad från den här videon jag hittade på YouTube.
 • Jag kommer använda en Windows dator för att genomföra guiden. Motsvarande steg bör funka på samma sätt även på Mac och Linux-baserade datorer.
 • Som exempel använder guiden en nyare version av Wireless Weather Sensor app än den vad som finns på Athom appstore. Den behövs för att kunna ansluta Telldus 433Mhz temperatursensorer till Homey.
 • warning

  Du använder den här guiden på egen risk! Det är viktigt att du verifierar att appen du försöker installera ska faktiskt funka så som du förväntar dig. Det finns alltid en viss risk att en app som innehåller medvetet eller omedvetet skadlig kod gör din Homey oanvändbar.

De här guiderna behöver du ha koll på

Det här behöver du köpa

favorite_border Om du gillar Snillevilla och vill stötta bloggen och se fler och bättre guides, använd gärna länkarna ovan för att göra köp på m.nu. Då får vi en liten ersättning för varje köp du gör. Det medför ingen extra kostnad för dig. Pengarna går oavkortat till vidareutveckling av Snillevilla. Tack!
done Du behöver inga verktyg eller andra tillbehör för att genomföra denna guide.

Steg 1. Installera Node.js link

 • För att kunna installera externa appar på din Homey, behöver du installera en mjukvara som heter node.js på din dator. Besök nodejs.org för att ladda ner den.
 • Öppna installationsfilen och följ installationsinstruktionerna.
 • Installationsprocessen tar bara någon minut.

Steg 2. Installera athom-cli link

 • Efter att du har installerat node.js på din dator, öppna antingen applikationen ’Node.js Command Prompt’ (på Windows) eller en terminalfönster (på Mac eller Linux)…
 • …och skriv följande kommando:
  npm install -g athom-cli
  och tryck ’Enter’.
  Detta kommer installera en mjukvara som tillåter dig att ’prata’ med din Homey via terminalen. Det tar bara någon minut.
 • Efter att athom-cli har installerats, skriv nästa kommando i samma fönster:
  athom login
 • Ange epost du använde för att skapa ditt Homey konto hos Athom och tryck ’Enter’.
 • Ange lösenordet för ditt Homey konto hos Athom och tryck ’Enter’.
 • Nu har du loggat in på din Homey från din dator och kan installera vilken app du vill på den.

Steg 3. Ladda ner och installera en tredjepartsapp link

 • För att installera en app från Github, besök appens hemsida på Github och ladda ner appen som en ZIP-arkiv. Wireless Weather Sensor app på Github hittar du här.
 • Efter att appen har laddats ner, packa upp zip-arkivet.
 • Öppna mappen där du har packat upp arkivets innehåll och kopiera länken till mappen. Länk till mappen på min dator är:
  C:\Users\Maija\Desktop\com.weather-sensors-master
 • I samma terminalfönster som förut, skriv kommandot:
  cd C:\Users\Maija\Desktop\com.weather-sensors-master
  Ersätt ’C:\Users\Maija\Desktop\com.weather-sensors-master’ med länk till appens mapp på din dator från förra steget. Tryck ’Enter’.
 • Nu kan du installera appen. Skriv kommando
  athom project --install
  och tryck ’Enter’.
 • Välj Homey du vill installera appen med hjälp av piltangenterna (tryck pilen ner en gång om du bara har en Homey) och tryck på ’Enter’.
 • Appen kommer nu installeras på din Homey. Det tar bara några sekunder.
 • Nu, när du öppnar Homey-appen på din dator, kan du se appen du precis installerade i applistan i ’Settings’, precis som alla andra appar. Till skillnad från appar installerade från Athom appstore, kommer det stå ’Installed using Developer Tools’ under appens namn.
favorite_border

Tack till Athom för lånet av Homey som användes i denna guide.

Diskussion

 • Fick till det till slut enligt din guide.

  Temp/humiditetssensorerna (https://www.m.nu/vadersensorer-433mhz/temperatur-och-luftfuktighetssensor-med-display-tellstick-och-rfxtrx433e-kompatibel-2?nosto=productcategory-nosto-1) fungerar nu perfekt.

  Jag har en Kyl/fryssensor (https://www.m.nu/vadersensorer-433mhz/temperatursensor-kyl-frys-med-display-tellstick-och-rfxtrx433e-kompatibel) som vägrar visa korrekt temperatur. Jag har försökt trixa med offset-värdet. Står Offset på 0 (noll) visar sensorn +2. Försöker jag ändra offset (till -23) så jag får rätt temperatur fungerar det just då. Om temperaturen ändras i frysen sticker värdet iväg. Jag tänkte göra ett Flow med denna sensor, men den känns allt annat än stabil..

  Har du nåt tips är det välkommet.

  Men 2 av tre är inte dumt. Eller hur? 🙂

  • Hej! Kul att du fick till det! Jag har också precis en sådan kyl/fryssensor, och den har alltid visat korrekt temperaturvärde för mig, oavsett vad jag har utsatt den för. Kanske du har fått ett måndagsexemplar? Kontakta m.nu och fråga om det går att byta.
   Eller är det bara i Homey den visar fel värde?

 • Hej

  Dina guider är som en oas i torkan! 🙂

  Det är bara i HOMEY den visar galet. Telldus – systemet visar den exakt samma temperatur som i LCD-fönstret. Känns inte som att det är något fel på enheten.. Har du ställt om Offset-värdet för att få till den, eller funkade den i HOMEY-systemet på en gång?

  • Ser du batteriets status på den? Det ser inte jag… 
   Säker att det är rätt sensor du har fått in? Du vet hur 433Mhz är, man fångar upp allt möjligt om man inte är försiktig 😀
   Kyl/frys

  • Uppdatering: Har nu flyttat kylsensoren runt lite. Problemet jag upplevde var att räckvidden för Homey 433Mhz var _fantastiskt_ dålig. Mitt kylskåp är ungefär 5m från Homey, och Homey tog emot ingen data alls från sensorn när den var i kylskåpet. Både Tellstick och RfxTrx som jag hade kopplat upp sensorn mot tidigare hade inga problem med samma upplägg. Under tiden visade sensorns ’kort’ i Homey såklart temperaturen den hade innan den stoppades i kylskåpet.
   När jag flyttade sensorn närmare Homey så visar den korrekt temperatur igen och uppdaterar den ungefär varje 5e minut.
   Så kanske är det helt enkelt så att din sensor är för långt bort från Homey för att Homey ska kunna ta emot data från den? Ser du en graf över temperatur från sensorn i Insights?

  • Se bilden. Långa raka linjen ner är tiden sensorn inte skickade någon data till Homey alls. Sen när jag flyttade den närmare Homey så började det loggas regelbundna uppdateringar.
   Kyl-frys-2

  • Kul! Jobbar med att skapa kompatibilitetssidor för olika produkter / styrenheter, all sådan här information är guldvärd, tack!

 • HOMEY enheten är fem meter från frysen. Inga väggar emellan. Tycker nog att det borde fungera såpass…. Jag har tre tempsensorer igång. Den i frysen och två andra. HOMEY hittar alla tre på kanalerna 1,2 och 3. Inga fler. Den som är i frysen (Kanal3) identifieras som en ALECTO V1 Typ 1050. Inte V3 som du har. Finns inga andra att välja emellan. HOMEY hittar liksom bara den här..

  Batterilarmet ser jag om jag klickar på ”Potentiometrarna”, alltså inte skiftnyckeln.

  Insights ser ut så här: https://web1.storegate.com/share/0XBK45F. Börjar på -1,9 och har under kvällen klättrat till -1,4. Displayen visar just nu -24.

  Lägger ner nu för kvällen. Nya tag imorgon!

   

  • Jag tog bort Fryssensorn från Dashboardet och bootade om Homey-enheten. Försökte lägga in sensorn på nytt. HOMEY hittar exakt samma sensor som tidigare, ALECTO V1 Typ 1050. Visar nu + 0,6 och batteriikonen blinkar rött.. -24 i frysen.

   Nu är det 20 cm mellan HOMEY och sensorn..

    

    

 • Gjorde en felrapport. Aldrig gjort en sådan förut, men… ja, nu ligger den där.

  Jag velar fortfarande mellan att gå över till HOMEY och stanna kvar i Tellstick. Tycker det är för mycket trassel än så länge med HOMEY..

 • Hej, jag testade och fick på tredje steget i installationen ”Error: connect ETIMEDOUT 192…”. Istället för 3/3 Installed. Ingen installerad App under Settings. Skall flytta mappen där jag packar upp programvaran till Skrivbordet för att utesluta problem med hastigheten till nätverksdisken. Andra tips?

 • Hej!

  Fick köra kommandot athom app install i 1.5.6 för att installera appen (istället för athom project –install). Nu funkar tempgivarna fint.

 • Jag har installerat den senaste versionen av Wireless Weather Sensors – 1.1.1 – som är en officiell Homey app. Men den hittar inte min Telldus thermo/hygro. Jag har aktiverat alla tillgängliga protokoll och testat med samtliga kanaler på sensorn.

  Några tips?

  • om du gör som ovan och tar dn nyare 1.2.4 på githubben se ovan så fick jag det funka iallafall telldus type FT007TH item 313160

 • Jag var också tvungen att köra athom app install efter att jag upptäckte att det vid uppackning hade skapats en com.weath.. i com.weat.. så jag var tvyngen att gå ner ett steg till.

  men nu funkar min telldus givasre också

 • Tony Törnström skriver:
  Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

  Asså, vad fasen gör jag för fel?!?

  Jag kan inte ens logga in. Athom Login.Det är inte längre e-post som gäller utan ”Account token”?När jag lyckas få ut en sån ur https://go.athom.com/cli-login och klistrar in så står det bara ”invalid account token”

  Någon som har något tips?(Ska tillägas att jag är ny på det här med att installera utanför Homeys app store)

 • Mosklubba skriver:
  Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

  hej. har just gått med här för att få in mina temp sensorer. stöter på problem. se bild. incompatible_app_version. vad ska jag göra`? Homey Firmware Version: 1.5.12

   

   

  • Mikael Frankenberg skriver:
   Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

   Jag har samma problem här. Sitter med 3 tempgivare jag inte kan använda just nu.. surt

    

 • svalle skriver:
  Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

  Bra guide, men bra om du ändrar från project install till athom app install 🙂

  • Grymt bra guide, funkade perfekt (med svalles kommentar 🙂 )

 • Vad tyckte du om guiden? Funkade allt så som du förväntade dig? Stötte du på några problem? Lämna en kommentar!

  keyboard_arrow_up