Miniguide: så installerar du Arduino IDE för att programmera Adafruit mikroprocessorer

Det här är en miniguide som steg för steg visar hur du installerar och konfigurerar Arduino IDE, så att du kan programmera Adafruit mikroprocessorer såsom Adafruit Gemma.
Publicerad: juni 8, 2017
Senast uppdaterad: juli 6, 2017
multiline_chart Svårighetsgrad
Nybörjare
timer Tidsåtgång
10-15 minuter
format_list_bulleted Antal steg
4
trending_up Visningar
370
chat_bubble_outline Kommentarer
0
star_outline Betyg
0 / 0

Steg 1. Vad handlar den här guiden om link

zoom_in
  • Den här guiden ger dig steg-för-steg instruktioner som visar hur du laddar ner och konfigurerar en mjukvara som tillåter dig att överföra kod till små kretskort. Kretskorten använder vi i några av våra guider på Snillevilla. Du behöver inga programmeringskunskaper för att genomföra den här guiden. Jag använder en Windows-dator i denna guide, men motsvarande steg utförs på samma sätt även på en Mac-dator. Guiden är en förenklad och översatt version av guiden för hur du installerar Arduino IDE från Adafruits hemsida.
favorite_border Om du gillar Snillevilla och vill stötta bloggen och se fler och bättre guides, använd gärna länkarna ovan för att göra köp på m.nu. Då får vi en liten ersättning för varje köp du gör. Det medför ingen extra kostnad för dig. Pengarna går oavkortat till vidareutveckling av Snillevilla. Tack!
done Du behöver inga verktyg eller andra tillbehör för att genomföra denna guide.

Steg 2. Installera Arduino IDE link

  • Ladda ner senaste Arduino IDE versionen för Windows eller för Mac. Öppna filen för att påbörja installationen. Godkänn licensavtalet genom att trycka på ‘I Agree’. I nästa dialogruta, markera alla kryssrutor och tryck på ‘Next’. Nästa dialogruta föreslår en installationsfolder för mjukvaran. Du kan ändra den om du vill eller lämna den som den är. Tryck på ‘Install’. Installationsprocessen kommer att ta några minuter. Dags att slösurfa och dricka te! 🙂 När installationsprocessen är färdig, tryck på ‘Close’. Nu har du installerat Arduino IDE.

Steg 3. Bara för Windows: installera Adafruit drivrutiner link

  • Det här steget behöver du bara genomföra om du använder en Windows-dator. Ladda ner drivrutinen här. Öppna filen för att påbörja installationsprocessen. Godkänn licensavtalet genom att trycka på ‘I Agree’. I nästa dialogruta, markera alla kryssrutor och tryck på ‘Install’. Installationsprocessen kommer att ta någon minut. När installationsprocessen är färdig visas en till dialogruta. Tryck på ‘Install’. Efter någon minut kommer installationsprocessen vara färdig och en ny dialogruta visas. Tryck på ‘Done’. Nu har du installerat drivrutinerna.

Steg 4. Konfigurera Arduino IDE link

  • Öppna Arduino IDE som du nyss installerade. Så här ser det ut när du öppnar den för första gången. Tryck på ‘Fil’ i huvudmenyn och välj ‘Inställningar’. Du ska se en dialogruta som den här. Klistra in den här länken i textfältet ‘Additional Boards Manager URLs’: https://adafruit.github.io/arduino-board-index/package_adafruit_index.json. Tryck på ‘Ok’. Välj ‘Verktyg’ i huvudmenyn och hovra med muspekaren över valet ‘Kort: “Arduino/Genuino Uno” (det kan stå något annat efter ‘Kort:’ också). Tryck på ‘Boards Manager…’ i menyn som fälls ut. Nu ser du en dialogruta som den här. Tryck på väljaren där det står ‘Samtliga’ just nu och välj ‘Bidrog’. I listan som du nu ser, hitta valet ‘Adafruit AVR Boards by Adafruit’ och tryck på knappen ‘Installera’ under beskrivningen. Mjukvaran kommer lägga till stöd för Adafruit kretskort till Arduino IDE. Installationsprocessen tar någon minut. När installationsprocessen är färdig trycker du på ‘Stäng’ i dialogrutan. För att vara säker på att alla inställningar sparas korrekt avslutar du Arduino IDE. Öppna Arduino IDE igen, och i menyn ‘Verktyg’ hovra över valet ‘Kort: “Arduino/Genuino Uno” igen. Välj ‘Adafruit Gemma 8Mhz’ i menyn som fälls ut. Nu kan du börja föra över kod till ditt Adafruit Gemma kretskort.
  • OBS! Det finns ett till kort i menyn ‘Kort:’ som heter Gemma, nämligen ‘Arduino Gemma’. Det är inte samma sak. Dubbelkolla att du har valt ‘Adafruit Gemma’.

Diskussion

Vad tyckte du om guiden? Funkade allt så som du förväntade dig? Stötte du på några problem? Lämna en kommentar!

keyboard_arrow_up