Sphero SPRK+: en magisk boll för uppfinningsglädje

Sphero är en bollformad robot som har skapats med syfte att främja nyfikenhet, kreativitet och uppfinningsglädje. Med hjälp av tillhörande appen kan barnen enkelt lära sig grunderna i programmering och konstruera alla möjliga uppfinningar. Roboten kan lära sig att gå igenom en labyrint, simma i vattnet eller vara en del av en bil. En fantastiskt spännande leksak, tycker jag.

littleBits Droid Inventor Kit: tar robotar till nästa nivå

En typisk leksak som man köper lika mycket till sig själv som för barnen, littleBits Star Wars Droid Inventor Kit är en byggsats för att skapa en alldeles egen R2. Barnen (och du också) kan sen styra den med hjälp av Kraften, träna R2 att navigera genom en hinderbana eller labyrint, skicka hemliga meddelanden och rita skattkartor.

Strawbees Crazy Scientist Kit: vad kan du bygga med några plastbitar och sugrör?

”Dröm stort, bygg större” är svenska Strawbees slagord, och Crazy Scientist Kit verkligen gör dessa ord till rätta. Med hjälp av 808 Strawbees-kopplingar och 100 färgglada sugrör kan barnen bygga allt de kan föreställa sig: drakar, broar, slott, rymdskepp och till och med en djungel med fåglar och djur. Vem behöver en app när man kan låta skaparglädjen flöda obegränsat?
Komplettera med Strawbees Card Deck of Creativity för ännu fler idéer för nya konstruktioner.

Adafruit Experimentation Kit for Arduino: elektronik på riktigt!

Vill dina lite större barn börja experimentera med riktig elektronik, men att låta dem hantera en lödkolv känns sådär lite otäckt? Då är Adafruit Experimentation Kit för Arduino en perfekt julklapp och en bra anledning att spendera fler lärorika och trevliga kvällar tillsammans. Prata om hur dioder, transistorer och kretskort funkar – och kanske lite om livet också?
Experimentation Kit har alla delar man behöver för att skapa 11 olika elektronikkretsar samt en instruktionsbok med mallar. Komplettera med boken Getting Started with Arduino för fler idéer och mer kunskap för framtida projekt.