Om oss

Svensken idag bygger mer än någonsin tidigare. Vi prioriterar den egna bostaden framför bilar, resor och andra extravaganser. Det är givetvis en bra prioritering med tanke på hur vår tid spenderas: det är en självklarhet att den egna bostaden ska vara hemtrevlig och optimerad för de egna kraven, önskemålen och behoven.

Men, det kommer också en press på köpet. Grannen bygger nytt, bästa kompisen renoverar och till synes alla tidningar och tv-program handlar om bygg, renovering, inredning och design.

Alla kan inte bygga och detta innebär att pressen ökar. Kan han, kan jag! Riktigt så enkelt är det inte. På den här sidan så vill vi skapa projekt för alla. Oavsett händighet och oavsett vilka förkunskaper man har. Vi vill lära våra läsare att göra korrekta avvägningar kring när man själv ska bygga och när man bör anlita professionella hantverkare.

Det som tyvärr kan visa sig i samband med större renoveringar och byggprojekt är att dels pengarna tenderar att ta slut och att dels även förhållanden går samma öde till mötes. Det är, helt enkelt, svårt – och hårt – att bygga. Det kostar på och det gör det på alla nivåer. Vi ska lära dig att gasa och att bromsa på samma gång.

Vi som skriver är vana byggare som arbetat hela våra yrkesliv som snickare, rörmokare och exempelvis plåtslagare. Vi vet vad vi gör – och vi vet vad du ska göra och inte ska göra. Den här sidan kommer att uppdateras med matnyttig information om allt som rör byggfrågor och renoveringar – ur alla tänkbara perspektiv. Välkommen!