Byggfirma i Stockholm som kan ansvara för hela renoveringen

Har ni köpt ett hus i Stockholm som är i stort behov av renovering både in- och utvändigt? Ta då hjälp av en byggfirma som kan ansvara för hela renoveringen.

Genom att renovera och eventuellt bygga ut kan man själv skapa sitt drömboende. Vill man anlita en byggfirma och totalrenovera ett hus är det bäst att först ta fram en budget över hur mycket det får kosta. Visar det sig att pengarna inte räcker till allt man vill göra måste man prioritera och skjuta upp vissa saker. Det är alltid bäst att börja med sådant som gör att man också kommer att spara pengar.

Energisparande renoveringar som takbyte och renovering av fasaden med tillhörande tilläggsisolering, samt renovering eller byte av fönster är exempel på åtgärder som gör att man sparar pengar. Att också prioritera att renovera ett gammalt badrum brukar vara klokt eftersom man då slipper kostsamma fuktskador. Ett nytt badrum och ett nytt kök bidrar också mycket till att höja värdet på bostaden.

Hitta rätt byggfirma

Generellt brukar totalentreprenad vara billigare än att anlita varje hantverkare för sig. En annan fördel är att renoveringen brukar bli bättre men också gå snabbare eftersom en byggledare ansvarar för alla moment i renoveringen. Det är viktigt att man väljer en byggfirma som är erfaren och som är väl insatt i de byggregler och särskilda bestämmelser som finns i Stockholm.

Ta gärna in en offert från tre olika byggfirmor som erbjuder totalentreprenad men titta även på erfarenhet och referenser från tidigare uppdragsgivare. För att byggfirman ska kunna lämna en korrekt offert brukar de komma på ett kostnadsfritt besök för att titta på husets olika renoveringsbehov. En bra byggfirma kan komma med förslag på lösningar som man själv kanske inte hade kommit på och som förbättrar bostaden.