Geotekniker ett spännande yrke

Ända sedan Anton var liten hade han fascinerats av vad som finns under marken, undrat över om det finns faror som lurar under marken och velat bli geotekniker.

Kent och Anna hade sedan sonen Anton var liten förundrats över hans intresse för det som fanns under marken. Som liten grävde han hela tiden för att se vad som fanns där nere. Med ålder kom mer kunskap och han blev fascinerad av filmer som handlar om naturkatastrofer där marken började röra sig.

De började fundera på hur han skulle kunna utbilda sig inom området och sökte information på internet. Det fanns möjlighet att söka till naturvetenskapliga program på gymnasiet och senare kunde han fortsätta att utbilda sig till civilingenjör med inriktning på geoteknik. Det kom att motivera honom att studera mycket under hela grundskolan.

Geotekniker – drömmen som blev sann

Åren gick och betygen höll hela vägen till civilingenjörsutbildningen. Lyckan var fullständig när Anton fick veta att han kom in. Snart var han framme vid sitt mål och så en dag var han utexaminerad. Han fick sitt allra första jobb som geotekniker där han fick lära sig från experter på geoteknik. Det var givetvis inte alltid spännande som på film men det gjorde inget.

Anton tyckte att det var spännande att få vara med genom hela projektet, oavsett om det handlade om att bygga fastigheter eller om det var en ny stor bro som skulle byggas. Känslan av att vara en viktig pusselbit i hela bygget gav en extra krydda till jobbet. Att han även var en person som såg till att andra var trygga kändes helt fantastiskt.