Gör trapphuset mer säkert med en trapphusrenovering i Stockholm

Säkerhet är idag A och O, därför väljer många fastighetsägare i Stockholm att lägga ned tid och pengar på en trapphusrenovering. Skapa ett säkrare hem för alla.

Många glömmer bort hur viktigt det är med ett funktionellt och säkert trapphus. För många är det bara en yta man går igenom för att komma in i sitt hem, eller ut. Men faktum är att det också är en säker plats. Den håller till exempel ovälkomna utanför dörrarna och de boende går oftast dagligen igenom där. Därför är det viktigt att trapphuset ser trevligt ut och är modernt och fräscht, men framförallt – säkert.

Idag är de flesta trapphus låsta utifrån och man måste ha en nyckel eller elektronisk tagg för att komma in i trapphuset. Det finns dock fortfarande de som är helt olåsta. Med tanke på dagens läge så kan det då vara värt att skaffa ett säkert lås till trapphuset. Det gör det tryggare för dem som bor där och gör även att fastigheten blir mer attraktiv för eventuella hyresgäster.

Trapphusrenovering gör det trevligare för alla

För att fräscha upp trapphuset så kan man ta hjälp av ett företag som är specialister på trapphusrenovering i Stockholm. De kan fixa med allt från ny färg på väggarna, som bara det gör väldigt mycket. Många har stenväggar i trapphusen där färgen lätt kan spricka. Med lite ny färg får hela trapphuset en ny känsla och det blir trevligare för alla.

En annan sak som kan fräschas upp eller även bytas ut är trappräckena. Att dessa är hela och behagliga att hålla sig i är trots allt viktigt. Det går människor där dagligen och det är faktiskt många som vill hålla i sig när de går upp och ned. Man ska inte glömma golvet, även golvet slits mycket. Behöver det lagas eller repareras, ja då kan hantverkarna fixa även det problemet.

Ökad trygghet med trapphusrenoveringar

Utöver det vi ser med blotta ögat, så handlar det även om att göra säkra lösningar i trapphuset. Trapphuset är nyckeln till flera hem i fastigheten. Om något händer där kan det ha förödande konsekvenser. Skulle det till exempel börja brinna, då är det otroligt viktigt att det finns ett bra och säkert brandlarm och brandsystem för att släcka branden snabbt och smidigt.

Om en brand får härja fritt kan det gå väldigt illa. Brandsystem är alltså väldigt viktigt att ha i sitt trapphus. Något annat som också är viktigt är att ha säkra dörrar. Det är otroligt vanligt att man tappar bort nycklar. Genom att skippa nyckeln och ha ett passersystem där man istället blippar sig in med en tagg, så blir det säkrare för dem som bor i fastigheten. Skulle en tagg tappas bort så kan ägaren till systemet enkelt stänga av den.

Energismarta lösningar när du gör en trapphusrenovering

Eftersom trapphusets ytterdörr öppnas flera gånger per dag är det också viktigt att se över kvaliteten på dörrarna. Att ha dörrar och fönster som är välisolerade för att spara på energin för trapphuset. Det är inte bara att göra det behagligare i trapphuset utan även att minska risken för att kyla ned bostäderna som finns inne i fastigheten, det blir alltså bättre på många vis.

Det allra enklaste är att ta hjälp av experterna med trapphusrenoveringar. De kan hjälpa till att ge er en helhetslösning på alla problem. Givetvis får ni innan en offert och upplägg på vad de tycker man kan förändra. Sen är det upp till er att acceptera den eller inte. Man behöver inte göra allting på samma gång, men när det kommer till säkerheten är det inget att vänta med.