Industrigolv som tål det mesta

Ett golv som ligger på en industri är ett golv som utsätts för många olika påfrestningar. Är du ansvarig för vilket golv som ska läggas? Här kommer en hel del fakta som hjälper att ta ett beslut.

Jobbar du på en industri? Då vet du att även om det finns många olika industrier och många olika lokaler, så är det generellt sett lokaler som är utsatta för stora påfrestningar. Det läcker olja, kemikalier och vatten. Temperaturen kan vara mycket hög eller mycket låg, där det till och med kan hända att något brinnande hamnar på golvet.

Plötsligt kommer en truck, lift, bobcat eller till och med en hjullastare farande över golvet. Då och då kanske stora maskiner ska bytas ut och dras delvis över golvet.

Även om du inte arbetar på en industri, så börjar du förstå att det inte är något furugolv eller någon parkett som bör ligga på de golven.

De bästa förutsättningarna

För att du ska kunna utföra ditt arbete på bästa sätt, om du arbetar på en industri, så behöver du ett industrigolv som du kan koppla bort ur tanken. Det måste kunna tåla allt som det utsätts för och du måste kunna röra dig över golvet. Utan att vara rädd för att det ska gå sönder eller att du ska halka och skada dig.

De vanligaste industrigolven består av gjutna cementgolv, klinker eller asfalt. Vad kommer ditt golv behöva hålla för? Och vilka medel kommer spillas? Skaffa golvet med bästa förutsättningar.