När det har snöat i Stockholm blir golvslipning räddningen

Företag som arbetar med golvslipning i Stockholm kan rycka ut och rädda de flesta trägolv som blivit skadade eller bara blivit slitna och fått en matt lack.

Det kan snöa när man minst anar det. Men när snön kommer oväntat så är det oftast en fråga om snöblandat regn, blåst och plusgrader. Snöblandat regn är ett av de värsta väderleksförhållanden som man kan vara ute i. Det blåser och de isiga snöflingorna slår mot kinderna. Men snöblandat regn har också en förmåga att leta sig in vid fönster som inte blivit riktigt stängda.

Oftast är det inte så kallt när det snöblandade regnet kommer. Förmodligen ett par plusgrader, vilket väderlekstjänsten i Stockholm brukar kalla att det “känns som minus 5 grader” om man är utomhus. Men risken med plusgraderna är att man glömmer stänga ett fönster som man öppnat för att vädra. Halvöppna fönster är rena måltavlan för den virvlande snön. Värmen drar till sig det kalla och snöslasket hamnar på golvet innanför.

Professionell golvslipning kan rädda riktiga trägolv

Har man ett trägolv, exempelvis ett furugolv eller parkett, innanför fönstret där snön hittat in så kan det bli problem. Alla trägolv är tåliga om de ytbehandlats på rätt sätt men smältande snö kan bli en för stor utmaning om man inte är hemma och ser förödelsen. Om smältvattnet blir liggande på golvet så är det risk för att det blir fläckar eller skador på träet.

Skulle man få en vattenskada på sitt parkett- eller trägolv så kan man kontakta ett företag som arbetar med golvslipning för att få råd. Det fantastiska med trägolv är att det går att slipa skador. Är det parkett kan man i värsta fall byta ut enstaka bitar. Men en erfaren golvslipare kan oftast göra golvet blankt och vackert igen. Sedan gäller det att komma ihåg att stänga fönstren.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: golvslipningsexperterna.se