Anlita en professionell golvläggare i Göteborg 

Funderar ni på att lägga in nya golv i er villa i Göteborg? Se då till att anlita en golvläggare som är specialiserad på det material som ni vill lägga. 

Golven har stor betydelse för hur ett hem upplevs och är faktiskt det första man lägger märke till när man kommer in. Att välja golv av trä har sina fördelar. De är visserligen ofta dyrare än andra golvmaterial men ett vackert trägolv bidrar även till att höja värdet på bostaden.

Trä är också ett naturligt material som går att slipa när det blir slitet. Att slipa om ett trägolv kostar mycket mindre än ett nytt golv. Väljer man dessutom att lägga in ett massivt trägolv får man ett golv som kan slipas många gånger och som har en livslängd på hundra år. 

Golvläggare tipsar om olika golv

En professionell golvläggare kan tipsa om vilka olika trägolv som passar. När man väljer golv brukar man ta hänsyn till arkitektur och stilen på inredningen. Fiskbensparkett och chevron är några av de mest populära golven. Men det kan även vara fint med enkla plankgolv. Viktigt att tänka på när man väljer golv är också träslaget.

I ett lekrum eller i en hall kan det vara bättre att välja ett hårdare träslag som inte får märken så lätt som exempelvis lönn och bok. De träslag som räknas som mjuka är furu och gran och dessa lägger man vanligtvis bara i sovrum och vardagsrum. Vill man lägga samma typ av golv i hela bostaden kan det vara bra att välja ett hårt eller medelhårt träslag som ek. 

Tänk på detta innan du anlitar en golvläggare

Det gäller att också tänka praktiskt när man ska lägga in nya golv. Det underlättar golvläggningen men kan också göra den billigare. Har man precis köpt bostaden kan det vara klokt att magasinera bohaget och byta golven innan man flyttar in. Då slipper man flytta runt bohaget i rummen och golvläggaren kan jobba snabbare vilket gör att arbetskostnaden blir lägre.

En annan sak som kan göra att man sparar pengar är om man själv river ut de gamla golven och kör dem till återvinningen. Men hos vissa golvläggare ingår detta alltid i priset och det kan därför vara klokt att fråga vad som gäller innan man kör igång.

Jämför olika golvläggare i Göteborg

Priserna kan variera en hel del mellan olika golvläggare i Göteborg och det lönar sig ofta att jämföra priser. Ta in två till tre offerter från olika golvläggare men titta även på erfarenhet och referenser. Utbudet och kvaliteten på trägolv kan också skilja mellan olika firmor och det är exempelvis inte alla som erbjuder chevronparkett eller industriparkett.

När man bestämt sig för vilken golvläggare man vill anlita måste man också skriva ett kontrakt. I detta ska det stå vilket golv som ska läggas och när arbetet ska vara slutfört och hur mycket det totalt kommer att kosta. Struntar man i att skriva avtal kan arbetet dra ut på tiden men man kan även råka ut för prishöjningar och extrakostnader.

Dags att anlita en golvläggare i Göteborg? Besök länken nedan för att kunna hitta mer information samt råd för dig!
golvläggaregöteborg.net