Ska man anlita en målare i Stockholm eller måla själv?

Måleri kan man välja att göra själv, eller så kan man anlita en målare i Stockholm. Resultatet och priset kan dock variera lite beroende på vem som gör jobbet.

Står man i begrepp att anlita en målare istället för att utföra jobbet på egen hand, har man för det mesta garantin att jobbet blir professionellt utfört. Vilken målare som är bäst i Stockholm är förstås ingen lätt fråga att svara på. Det kan vara många faktorer som spelar in, bland annat vilken typ av arbete som ska utföras och dess omfattning.

Många målare har lång erfarenhet av olika typer av arbeten och brukar ofta kunna kombinera ut-och-invändigt måleri med exempelvis tapetsering. Har man behov av att få båda dessa tjänster utförda kommer man antagligen att vilja ha en firma som kan fixa det, istället för att anlita två olika företag.

Hitta rätt målare i Stockholm – som passar dig

För att hitta rätt målare i Stockholm för just dig är det rekommenderat att du lägger lite tid på att jämföra offerter från olika firmor samt att du kollar kundomdömen från tidigare kunder. Priset är för många avgörande, men behöver inte alltid vara avgörande – flera kunder är beredda att betala lite mer om det är ett bra arbete de betalar för och servicen är god.

Kostnaden för projektet kan såklart variera beroende på vilken yta som ska målas och vad materialet kostar. Det kan vara bra att ha dialog med sin målare innan arbetet påbörjas så man vet vad sluträkningen kommer att landa på.

Ge din målare en uppfattning om arbetets omfattning

En metod som är bra kan vara att bjuda hem en målare så han eller hon får titta på hemmet och se vad som ska göras. Då är det lättare att ge en uppskattning av arbetets omfattning och vad det kommer att kosta. Där och då kan man, om man är överens, också bestämma ett datum när arbetet ska påbörjas samt när det kommer att vara klart.

Kolla gärna om din målare har möjlighet att lämna en garant för att du ska vara helt nöjd med arbetet. Detta för att du ska känna dig trygg med att om något skulle bli fel så kan du säga ifrån och arbetet görs då om tills du är nöjd. En lyhörd målare brukar få det rätt från början om du är tydlig med dina önskemål.

Hör med vänner och bekanta vilken målare som är bäst

En nöjd kund pratar ofta och gärna med andra, så får du goda referenser från tidigare kunder om en målerifirma, så är det förmodligen denna du ska vända dig till. Vänner och bekanta som anlitat samma firma kanske både en och flera gånger, kan ofta gå i god för att detta är en pålitlig och seriös aktör som du kan förvänta dig ett bra resultat av.

Om man istället väljer att göra jobbet själv kan man säkert spara en slant, men det finns inga garantier för att det får samma professionella resultat som när man anlitar en målare såvida man inte själv har erfarenhet och vet vad man håller på med.