Bergvärme Stockholm – en långsiktig investering 

Om du vill sänka dina kostnader för uppvärmning och energi i Stockholm så är bergvärme ett riktigt bra alternativ. Det kan göra att du sänker dina kostnader med ungefär 80 % och det finns få – om ens något annat alternativ – som når detta. 

Bergvärme i Stockholm kommer emellertid också med en brasklapp som ligger i en väldigt hög kostnad innan man kommer igång med användningen. Hur stor? Man kan räkna med att borrningen, planeringen, köp av värmepump och installationen av denna kan komma med en nota från 200.000 kronor och uppåt. 

Här bör man ha tungan rätt i munnen. Börjar kostnaderna sticka iväg så kommer det att ta längre tid innan du når break-even – och i vissa fall så kan det också bli direkt svårt att nå lönsamhet. Rådet i detta är att du tar hjälp med att undersöka dina möjligheter. Hur djupt måste man borra och hur ser berggrunden ut i området? En geoteknisk undersökning ger dig svar på detta. 

Välj rätt företag för bergvärme

Samtidigt så måste du också välja en värmepump som möter dina behov och som är dimensionerad för din villa. Att du ska välja rätt företag för installation samt rådgivning kring vilken pump – och vilken effekt den ska ha – blir därför också givet i sammanhanget. 

Bergvärme i Stockholm är en bra idé och en riktigt bra investering – men resan kan ta lite tid innan man kommit på det klara med om det är en bra lösning för just dig. Med rätt partner så kommer du att få de svar du behöver.

Kan andra alternativ fungera? 

 Om inte bergvärme i Stockholm är den bästa lösningen för dig så finns även andra alternativ för värmepumpar. De ger inte samma effekt, men det kommer ändå att spara dig en massa pengar. Och, en annan fördel är att de också är billigare att köpa och installera. Bergvärme i Stockholm är det bästa valet, men de andra alternativen är inte dåliga de heller.