Solceller Göteborg – framtiden är redan här 

Många avvaktar i frågan om en investering i solceller i Göteborg. En tvekan som handlar om en slags FOMO gällande vad som komma skall. Kommer nästa generation solceller i Göteborg att ge ännu bättre effekt – och kosta ännu mindre pengar? 

Säkerligen, men det motiverar ändå inte en väntan. Dagens solceller ger redan nu en riktigt bra effekt och detta också till ett bra pris. Vi skulle definitivt säga att det är läge att ta steget och installera solceller i Göteborg – om du har rätt förutsättningar. 

Med solceller så kommer två enorma fördelar. Dels så handlar det om ett viktigt steg i att fasa ut alla de fossila bränslen som är skadliga för vår miljö – och som till stor del ligger bakom klimathotet vi står inför. Väljer du solceller så väljer du den gröna vägen och får el som skapats genom grön energi, i dess renaste form. 

Ett bra val för plånboken 

Väljer du solceller i Göteborg så gör du även skillnad för din egna plånbok – vilket är den största anledningen till att många tagit steget. Elpriset varierar och kan nå oanade höjder. Du som konsument har inget annat val än att acceptera detta och du kan i stort sätt inte påverka vilket pris som finns på elmarknaden. 

Du som producent däremot kan göra det  – och det är exakt det som du blir om du investerar i solceller. Du producerar egen el som täcker dina behov – och där ett eventuellt överskott kan säljas vidare. 

Gemensam el för er BRF 

Det har hänt mycket i branschen under senare år och en nyhet som passar för BRF:er är att investera i en lösning kallad gemensam el. Vi förenklar förklaringen och upplägget för gemensam el i Göteborg här – men med stora penseldrag så innebär det en individuell mätning där var och betalar för sin egen förbrukning. 

Har man en BRF med 100 lägenheter så kan en övergång till gemensam el i Göteborg innebära en besparing på årliga 250.000 kronor. Det låter inte så illa, eller hur?