Målare Stockholm – rätt hjälp lönar sig i längden 

Dags att måla om i hemmet? Att måla om är ett av de mest effektiva sätten att skapa förändring på – och även det absolut mest prisvärda. Genom att måla om kan du skapa en helt ny inomhusmiljö, en ny atmosfär och skapa ett mer unikt och personligt hem

Men, det handlar även om att man måste göra jobbet. Tyvärr så ser man att många privatpersoner som väljer att måla på egen hand och utan att anlita en målare i Stockholm misslyckas kapitalt. Det är svårt att lyckas måla och om det dessutom handlar om att man ska måla kvällstid efter jobbet så är det nästan dömt att misslyckas. 

I nio fall av tio så blir en målare i Stockholm en investering snarare än en utgift – förutsatt givetvis att du också väljer rätt målare. Som privatperson har du dessutom en fördel i att du kan anlita en målare i Stockholm och använda ditt Rot-avdrag, vilket innebär att du kan dra av 30 % av den totala arbetskostnaden. 

Välj rätt målare i Stockholm 

Nyckeln ligger, som sagt, i att hitta rätt målare. Vårt tips i detta är att se aktivt efter erfarenhet. En erfaren målare arbetar effektivare och gör saker på rutin – något som lönar sig sett till arbetet tar kortare tid. 

Det viktigaste är emellertid att en rutinerad målare även kan bidra med rådgivning. Detta både vad gäller val av färg baserat på det material som ska målas – och sett till vilken kulör som passar i just din bostad och som kan gifta sig mer övrig interiör. Många tänker inte på att en målare är expert på att matcha färger och har en naturlig fallenhet för att se vilka kulörer som passar bra med varandra.

Måla själv? Fokus på grundjobbet! 

Om du däremot har tid och känner att du vill måla på egen hand så finns det saker att tänka på. Om man ser hur en målare i Stockholm jobbar och jämför detta med hur en vanlig lekman tar sig an ett måleriprojekt så finns en tydlig skillnad. Den ligger i grundarbete. En lekman slarvar sig igenom detta och vill komma igång med att måla. 

En målare lägger sitt största fokus på att slipa, täcka, spackla, grundmåla och i övrigt förbereda den yta som ska målas. Ungefär 80% av tiden läggs på detta, medan 20 % läggs på att måla. Det är värt att efterlikna om du vill lyckas med ditt måleri. Ett större fokus på grundjobbet ger ett snyggt och hållbart resultat.